9 Mart 2017 Perşembe

Dünya'nın Oluşumu Belgeseli

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimizde ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. Döt işlem alıştırmalarından bölme işlemlerini kontrol ettik. Okuduğunu anlama 5N 1K etkinliğini çalıştık. Kesirler konusunu tekrar ettik.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz gün canlı ve cansız varlıkları ayırt etme, canlı varlıkların ortak özellikleri konularına çalışmıştık. Görsel etkinlik yapmıştık. Canlıların ortak özelliklerine ders kitabı detaylı olarak girmemiş fakat morpakampüsün konu anlatımı öğrencilerimizin düzeyine uygun olduğu için çalıştık. Ortak özellikleri parça parça çalışıp defterimize not tuttuk. Not tutma çalışmamız biraz uzun oldu önceki konulara göre fakat tekrar çalışmalarında gerekli olan bilgileri yazdık.

Son dersimizde belgesel izlemeye başladık. Birinci dönem projeksiyon sıkıntısından dolayı bu tür film izleme etkinliğini yapamıyorduk. Geçici olarak bu sorunu dönem sonuna kadar çözdük. Birinci dönem öğrencilerimize "Evrenin Ucuna Yolculuk" isimli belgesel vermiştim evde izlemeleri için. Belki dili biraz ağır gelebilir fakat en azından merak uyandırması için izlemelerini tavsiye ettim. Geçtiğimiz günlerde Dünya'nın Oluşumu isimli belgesel izlemiştim. Animasyon şeklinde güzel bir yapım olmuş. İlerleyen zamanlarda gezegenimiz konusuna başlayacağımız için bir ön hazırlık niteliğinde olabilir. Kıtaların oluşumu, atmosfer, çekirdek gibi müfredat içerikli konular için ön hazırlıktır. Belgesel biraz uzun olduğu için gerekli yerleri soru cevaplar yaparak izlemeye devam edeceğiz. Bir kısmını izledik bazı öğrencilerimizin gerçekten dikkatini çekmiş ki çok farklı sorular geldi. Dünya'nın yapısını en azından anladılar. :)

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama çalışması, bölme işlemi çalışması ve geometri tekrar çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder