7 Mart 2017 Salı

İletişim Araçları Ve İletişim Türleri

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim testlerin ve etkinliklerin kontrolünü yaparak başladık. Etkinlikler ve test soruları üzerinden kısaca konu tekrarları yaptık. Matematik çalışmasını bireysel olarak kontrol ettim.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden iletişim araçları ve iletişim türleri konusuna çalıştık. İletişim hakkında beyin fırtınası yaparak derse giriş yaptık. İletişim araçlarını görsel, işitsel, görsel ve işitsel olarak sınıflandırdık. Örnekler verdik. Kitabımızdaki konuyu yönergelere uygun olarak çalıştık. İletişim türlerine örnekler verdik. Defterimize görsel etkinlik yaptık ve konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Üçüncü dersimizin kalan kısmında ve dördüncü dersimizde bölme işlemi ile ilgili çalışma kağıtlarından problemler çözdük ve alıştırmalar yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden Çevremiz şiirine başladık. Çevre ile ilgili karikatürler üzerinden görsel okuma yaptık. Çevre temizliği hakkında soru cevaplar yaptık. Şiiri okuduk. Şiir hakkında verilen soruları yanıtladık. Şiire yarın devam edeceğiz. Konu ve ana duygusu üzerinde duracağız ve biçim yönünden inceleyeceğiz. Çalışma kitabındaki etkinlikleri bu hafta içi tamamlayacağız.

Son dersimizde spor eğitimine devam ettik. Temel ısınma hareketleri ve takla atma çalışması yaptık. Kalan zamanımızda öğrencilerimiz serbest zamanı değerlendirdiler. Bazı öğrencilerimiz görsel etkinlik yaptı bazı öğrencilerimiz oyun oynadılar. Hava güzel olduğu sürece son derslerimizi dışarıda yapmaya devam edeceğiz. Görsel etkinlikler ve müzik dersini de aynı şekilde ısınma hareketlerinden sonra serbest zamanımızda yapacağız.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama çalışması ve problem çözme çalışmaları yaptık. Konularda eksiği olan öğrencilerimiz ile bireysel olarak çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder